Follow Us @myr_amyra

Friday, December 9, 2016

#MighaCariMakan: Banngkok Street Food, Setapak

Assalamualaikum. 

Post nie khas buat penggemar makanan Thai. 

Tujuan sebenar ke area Setapak 2 minggu lepas, sebenarnya nak mencari kedai makan yang sesuai dengan orang sakit gigi (akulah tue). Padahal dekat area Setapak Central mana ada kedai makan yang jual bubur nasi. Ntah kenapa la aku kesana. Abaikan. 

Since dah sampai, aku dengan D terus cari parking. Malas nak pikir banyak sebab dekat area Setapak Central tue pun banyak kedai makan yang menarik. Along the way from parking nak masuk ke Setapak Central, macam-macam kedai makan yang kitorang lalu, dari Flaming Steamboat sampailah ke kedai mamak. Semua ada.

BUT..

Kitorang terjumpa satu kedai makan yang agak baru dan menarik. 

Taaadaaaa
Nampak menarik dan Hipster kan? So this is 

BANNGKOK STREET FOOD

Nampak cozy and nice kan? Atmosphere dia memang menarik and we both choose untuk duduk dekat luar je. Baru je duduk, waiter dah sampai with menu. Customer Service dia memang bagus. Sangat berpuas hati.




Agak lama jugak kitorang pikir nak makan apa sebab banyak choices of food especially Tom Yam. Rambang mata ahkak. 




Dari Tomyam merah sampai la ke Tomyam putih semua ada. Percaya tak kalau aku cakap aku menaip entry nie sambil telan air liur. Lapaq. 

Well lepas bincang punya bincang, kitorang decide untuk order Nam Sai Seafood (Tom Yam merah) dengan Udang Petai Cili. Aku lupa nama dia dalam menu. Maafkanlah. Drinks, macam biasa la Thai Tea for D and Thai Green Tea untuk aku.





Honestly, apa yang kitorang order memang sedap. They have the real Thai taste. Pedas, dan cukup rasa. It was good. D yang bukan penggemar Tom Yam pun cakap the food was nice and sedap. RECOMMENDED

 Overall aku dengan D sangat berpuas hati. 
 * Food Sedap
* Harga Berpatutan
* Good Customer Service

Korang boleh cari FB dorang BANNGKOK for more review. 
 

Cukup untuk kali nie.

BYE.





4 comments: